Over ons

Zelfhulp sociale fobie

“Mensen met een sociale angststoornis het leven net even makkelijker maken”

De kwaliteit van het leven ligt gemiddeld lager bij mensen met sociale angst, dan bij mensen die hier geen last van hebben. Mensen met een sociale fobie hebben dus over het algemeen een minder leuk leven. Bij mensen met een sociale fobie gaat het leven namelijk op alle gebieden moeizamer. Zowel op werk als in de vrije tijd brengt sociale angst problemen met zich mee. Het heeft invloed op:

  • vriendschappen 
  • de omgang met collega’s
  • familiebanden 

Alcohol en middelenmisbruik komt veel voor onder deze groep, om de angstklachten te onderdrukken. Schaamte en vermijdingsgedrag zorgen ervoor dat je bijvoorbeeld niets durft te zeggen tijdens  bijvoorbeeld vergaderingen of verjaardagen. Of hier helemaal niet aan deel neemt. Tijdelijk voel je je even opgelucht. Maar op lange termijn wordt de angst groter en mis je een deel van je persoonlijke ontwikkeling.

 

Wij willen het leven van mensen met een sociale fobie net even wat makkelijker maken, door de juiste informatie te bieden over behandelingen.


"Jou antwoorden geven in jouw zoektocht om sociale angst de baas te worden"

Ondanks alle nare gevolgen van de angst, kan het jaren duren voordat iemand hulp zoekt. Sterker nog, volgens de DSM 5 (het handboek voor psychologen) zoekt maar 50% van de mensen met een sociale fobie professionele hulp.

Wanneer je je dit beseft, dan pas blijkt hoe belangrijk het is dat de juiste informatie beschikbaar is om mensen een stap dichterbij een sociaal vrij leven te brengen. Er wordt namelijk veel gezocht online naar bijvoorbeeld de klachten en behandelingen van sociale angst. Zo zijn de meest gestelde vragen in Google over de sociale fobie: 

Dit platform is opgericht om mensen antwoorden te geven in hun zoektocht om de sociale angst de baas te worden. Informatie over de sociale angststoornis en bewezen effectieve behandelingen vind je hier om jou op weg te helpen naar een angstvrij leven. 

Doel: "Het zoeken naar professionele hulp toegankelijk en laagdrempelig maken”

 

Binnen de geestelijke gezondheidszorg zijn er ontzettend veel sociale angst behandelingen beschikbaar. Met allemaal een andere aanpak en methode. Socialeangstbehandeling.nl maakt dit inzichtelijk voor je, zodat je een goede keuze maakt die bij jou past. Ons doel is daarmee dat meer mensen met een sociale fobie hulp zoeken en minder lang met hun klachten doorlopen.

 
Scroll Up